Skor

Tvätta dina Adidas-skor

Tvätta dina Adidas-skor

Inga skor ser särskilt snygga ut om de inte är rena och skorna från Adidas är inget undantag från den regeln. Det mesta i deras sortiment är sportigt, vilket gör dem relativt enkla att tvätta. Du behöver inte stå med läderputs och en borste och skrubba tills de glänser – istället räcker det med enkla åtgärder, och då med medel som oftast finns i hemmet.

Så gör du

  1. Skaka av smuts på utsidan. Skaka dem utomhus så att du inte får smuts över hela golvet. Håll i skorna med varsin hand och slå sidorna mot varandra ett par gånger. Adidas skor väger ofta väldigt lite, så det här är enkelt att göra.
  2. Skrubba sulorna. För att få bort smutsen på sulorna behöver du en borste. Det brukar ofta fungera mycket bra att använda en tandborste. Gör inte det här på skornas ovansidor då dessa kan vara känsliga. Skölj av tandborsten och spara den sedan i en plastpåse, så att du kan använda den igen nästa gång du ska tvätta dina Adidas-skor.
  3. Torka av skorna. Ta en skål och fyll den med varmt vatten. Häll i 1 – 2 droppar tvättmedel och doppa sedan en trasa i lösningen. Vrid ur den och rengör hela skorna med den. Om du har vita Adidas-skor bör du använda ett tvättmedel som är anpassat just för vit tvätt.
  4. Ta bort tvättmedlet. Doppa sedan trasan i rent vatten och torka bort tvättmedlet från skorna. Det är viktigt att du får bort allting, så att det inte ligger kvar och förstör dem.
  5. Låt dem torka. Häng upp skorna så att de får torka över natten. Det kan fungera bra med en tvättlina och ett par klädnypor. Ett annat alternativ är att hänga dem på ett torkställ eller i ett torkskåp (men då utan värme på). Om du använder värme för att skynda på torkningsprocessen kan det skada skorna. Gör alltså inte detta – om det inte är extremt viktigt att skorna torkar snabbt.

Skosnören kan du ta av och tvätta i tvättmaskinen. Innersulorna kan du ta ut och strö bakpulver på. Låt dem sedan torka över en natt. Bakpulver är bra på att dra åt sig dåliga lukter.