Info

Socionombemanning är fördelaktigt för konsulter

Det finns en norm i Sverige som säger att man bör arbeta heltid om man har möjlighet att göra detta. Men samtidigt ökar förståelsen allt mer för att ett heltidsarbete kanske inte passar precis alla individer. De bemanningsföretag som jobbar med socionombemanning låter dig välja själv exakt hur mycket du vill jobba. Därmed kan de erbjuda dig en större flexibilitet i ditt yrkesliv samt hjälpa dig att upprätthålla en bättre balans mellan jobb och fritid.

Läs vidare för att ta reda på vilka fler fördelar det finns med socionombemanning för dig som är socionom!

3 viktiga fördelar med socionombemanning för dig som konsult

Fördelarna med detta upplägg är att det kännetecknas av sådant som:

  • Flexibilitet och kontroll. När du är socionom och tar på dig uppdrag genom socionombemanning har du möjlighet att få en ökad flexibilitet och kontroll över ditt yrkesliv. Du kan bland annat välja inom vilken del av det sociala arbetet du önskar fokusera samt vilka uppdragsgivare du vill jobba för. Dessutom kan du ta en lite längre semester på sommaren om du så vill, kanske för att semestra ihop med familjen eller för att resa i världen på egen hand. Du kan även få in ett längre avbrott under andra tider på året om detta är vad du vill göra.
  • Bra lön. En annan fördel med att jobba som socionom via bemanning är att du får en bra lön när du gör detta. De uppdrag som du tar på dig är ofta lite kortare vad gäller uppdragets längd. Därför kan du också räkna med att kunna få en lite högre lön än vad du hade fått om du anställts av uppdragsgivaren och haft denna som din arbetsgivare. Tillvaron som konsult är därför väldigt lockande för personer som vill testa på lite olika delar av socialt arbete och jobba för olika uppdragsgivare.
  • Bra balans mellan jobbet och livet i övrigt. En stor fördel med detta upplägg är att det kan ge dig en bra balans mellan ditt jobb och de övriga delarna av ditt liv. Du kan till exempel få ett ökat inflytande över när du ska vara ledig och prioritera din familj eller andra aspekter av din fritid. Samtidigt kan du jobba lite mer i vissa perioder om du så vill.