Webb

Skapandet av webbaserad programvara

Webbutveckling är processen att bygga webbplatser och applikationer för internet. Det innebär att man använder kodningsspråk som HTML, CSS och JavaScript för att bygga webbplatser som fungerar korrekt i en webbläsare.

Front-end webbutvecklare konstruerar det som användarna ser när de besöker en webbplats, till exempel text, bilder, knappar och andra interaktiva beröringspunkter. De använder tre koder – HTML, CSS och JavaScript – för att omvandla det som står på papper till verklighet som fungerar i en webbläsare.

Back-end webbutvecklare konstruerar det som människor inte ser, t.ex. databasen och annan infrastruktur som behövs för att lagra data och driva webbplatsen. De använder en mängd olika verktyg och programvaror, bland annat innehållshanteringssystem (CMS) för att göra det lättare för kunderna att ändra innehållet på sin egen webbplats utan att skriva kod.

Hur kan jag lära mig webbutveckling?

Det bästa sättet att lära sig webbutveckling är att börja med verkliga projekt. Även om handledningar på nätet kan hjälpa dig att lära dig några av grunderna är det viktigt att få praktisk erfarenhet av att göra webbplatser. Om du har ett specifikt projekt i åtanke kan du överväga att skriva in dig på ett online-bootcamp för kodning som fokuserar på webbutveckling.

Hur webbdesign och -utveckling påverkar ditt företag

En framgångsrik webbplats kräver en noggrann balans mellan utseende och funktionalitet. En webbplats som är vacker men som inte tillhandahåller den information och de tjänster som målgruppen behöver kan se tilltalande ut, men den kommer inte att locka till sig eller behålla kunder. Det är också viktigt att följa med i utvecklingen av teknik och sökmotorernas algoritmer, så att du kan bibehålla webbplatsens relevans och förstärka dess prestanda.

Fördelar med PHP-webbutveckling

PHP är ett språk för webbutveckling som används i stor utsträckning och anses vara ett av de bästa. Det är ett programmeringsspråk med öppen källkod som kan användas för att utveckla webbplatser, appar och webbtjänster. Det har också ett stort antal tillägg och ramverk som gör det lättare att använda i webbutvecklingsprojekt.

  1. Det är väl sammankopplat med databaser: Nästan alla databasspråk är kompatibla med PHP, vilket ger utvecklare den flexibilitet de behöver för att utveckla applikationer som arbetar med alla typer av data. Det är också beprövat och testat: PHP har funnits i ett kvarts sekel, så det har stor erfarenhet av verkliga miljöer.
  2. Det har dessutom många nya funktioner som bidrar till att förbättra dess prestanda och tillförlitlighet. Några av dessa är bättre felhantering, snabbare arrayoperationer och nya syntaxfunktioner.
  3. Språket är lätt att lära sig och använda: Det finns många handledningar på nätet för att lära sig språket, vilket gör det lätt att komma igång. Det är också lätt att skriva enkel kod och skapa webbplatser snabbt och enkelt.
  4. Ett bra ställe att börja är med PHP: The Right Way, en auktoritativ guide som beskriver bästa praxis för att skriva PHP-kod. Den innehåller länkar till auktoritativa handledningar runt om på webben och ett avsnitt om gemensamma kodningsstandarder.

Du kan också undertrycka fel i din kod med felkontrolloperatorn @. Du sätter den här operatören i början av ett uttryck, och alla fel som är ett direkt resultat av det uttrycket tystas.

Vad är utveckling av webbapplikationer?

Webbapplikationsutveckling innebär skapandet av webbaserad programvara, inklusive både skrivbords- och mobilapplikationer. Det kan vara en effektiv metod för att förbättra ett företags dragkraft, varumärkeskännedom och säkra en topposition på målmarknaden.

Webbapplikationer är mycket flexibla och kan nås från vilken enhet eller webbläsare som helst, så de erbjuder användarna en fantastisk upplevelse även när de är offline eller använder en skärm med lägre upplösning. Den största nackdelen med utveckling av webbappar är att de i allmänhet är långsammare än en inbyggd app, men detta kan mildras med Progressive Web Apps (PWAs).

För att skapa en funktionell webbapplikation bör teamen först identifiera och formulera ett problem som måste lösas. Detta är det bästa sättet att brainstorma produkter som tar itu med en användares smärtpunkt och ger dem en bra användarupplevelse. Under detta skede av projektet bör teamen också genomföra användarundersökningar och analysera målmarknaden. Detta hjälper dem att förstå vad marknaden vill ha, hur många människor som står inför detta problem och konkurrensen för liknande produkter.

Nästan bör teamen kartlägga användarresan för webbappen. Kartan hjälper dem att visualisera upplevelsen och sätter kunden i centrum.

När UX är kartlagt är det dags att börja arbeta med wireframes. Wireframes är digitala, förenklade visuella koncept som representerar appens design och struktur.

När de har slutfört dessa inledande steg kan teamet börja fatta de viktiga tekniska besluten om ramverk, programmeringsspråk och bibliotek för sin webbapp. Detta kan vara en skrämmande uppgift, särskilt när det finns så många olika alternativ. Men med rätt planering kan grupperna bygga bra webbappar som sticker ut från mängden.