Webbutveckling

En karriär inom webbutveckling

En välfungerande webbplats är avgörande för ett företags framgång. Det är därför webbutveckling, eller processen att designa, bygga och underhålla webbplatser, är i så hög efterfrågan. Faktum är att enligt Bureau of Labor Statistics (BLS) förväntas branschtillväxten för webbutvecklare vara 23 procent mellan 2021 och 2031.

För att bli webbutvecklare måste du ha en mängd olika färdigheter. Webbdesign är en viktig del av jobbet, men det är även kodning och databashantering. Du måste också vara detaljorienterad, organiserad och kreativ. Eftersom det finns olika typer av webbutveckling – front-end och back-end – kan en karriär inom området dessutom vara mycket specialiserad. Det första steget i webbutveckling är att lägga upp en plan. Detta inkluderar att skapa wireframes som hjälper designers att förstå var text och bilder kommer att visas på enskilda sidor. Det är också viktigt att rådgöra med andra team, som SEO och innehållsskapande, för att avgöra vilka sidor som ska länkas samman eller hur de ska kategoriseras.

Om du vill satsa på en karriär inom webbutveckling bör du överväga ett examensprogram som fokuserar på datavetenskap eller webbdesign. Det finns också onlinekurser som kan lära dig grunderna i kodning och webbdesign. När du väl behärskar grunderna kan du ta dig an mer avancerade ämnen inom front-end- eller full-stack-utveckling.

Fördelarna med utveckling av webbapplikationer

Att utveckla en webbapp är en process som kräver både affärsinriktade och tekniska färdigheter. Det är viktigt att välja de bästa ramverken och teknikerna för front-end och back-end som på ett kompetent sätt kan uppfylla kraven för din applikation. När dessa är fastställda kan du påbörja utvecklingsprocessen. Kvalitetssäkring av programvara är också en viktig aspekt av denna process. Ofta kommer teamet som utför denna uppgift att administrera tester under hela utvecklingscykeln och se till att varje iteration av din webbapp är fri från buggar innan den går live.

En av de viktigaste fördelarna med webbapplikationer är att de kan ge en utmärkt användarupplevelse (UX) på alla enheter. De fungerar på alla plattformar, inklusive stationära datorer, surfplattor, smartphones och bärbara datorer. Dessutom är webbapplikationer tillgängliga utan att användaren behöver ladda ner dem från en mobilappbutik eller Google Play. Detta sparar in på kostnaden för att utveckla, distribuera och underhålla en app på varje plattform.

Vad är utveckling av webbapplikationer?

  1. Webbapplikationsutveckling är processen att skapa programvara som körs över internet.
  2. Det är ofta en komplex process som omfattar många steg.
  3. Det första steget i webbapplikationsutveckling är att identifiera ett problem som kan lösas med en applikation.
  4. Det kräver omfattande marknadsundersökningar för att förstå vad användare behöver och hur de löser sina problem för närvarande.

Så här bygger du en webbapp från grunden

Oavsett om det är en musikspelare online eller ett enkelt formulär för att samla in leads, spelar webbapplikationer en avgörande roll för att engagera användare. I takt med att webbarkitekturen fortsätter att utvecklas, förändras också konsumenternas förväntningar på hur appar används och presterar. Att hålla jämna steg med denna utveckling är avgörande för att företag ska kunna vara konkurrenskraftiga.

Att skapa en webbapplikation börjar med att identifiera vad produkten gör och vilka utmaningar den löser för din målgrupp. Appens design ska vara en tydlig återspegling av ditt varumärke och erbjuda ett unikt värde för användarna. Generellt sett attraherar appar med en problemlösande karaktär fler användare och har högre retention rate. När du har bestämt vad din app ska göra är det dags att börja utforma gränssnittet. För att göra det kan du välja mellan ett brett utbud av no- eller low-code-verktyg som hjälper dig att skapa en visuell ritning av din app. Detta steg är viktigt för att säkerställa att din vision är väl representerad och förstås av alla intressenter i utvecklingsprocessen.

Nästa steg är att skapa en trådram och prototyp för appen, så att du kan testa användarupplevelsen (UX) och avgöra om din idé är genomförbar. Det är också ett utmärkt tillfälle att söka validering av din produkt från potentiella kunder. Ett bra sätt att göra detta är att gå med i relevanta forum och grupper på sociala medier och presentera din lösning.

Om du inte känner till hur man bygger en webbapp är det ofta bäst att arbeta med en beprövad oberoende professionell. Du kan hitta många på Upwork, där du kan välja från en stor pool av begåvade, pålitliga oberoende utvecklare som har de färdigheter och den erfarenhet som krävs för att leverera på ditt projekt.

Bli WordPress-utvecklare

WordPress är en plattform för att skapa webbplatser som enkelt kan modifieras. Den låter dig också utveckla applikationer som är integrerade med den. Dessa kallas wordpress plugins. De gör att du kan lägga till en mängd olika funktioner på en webbplats, till exempel integration av sociala medier eller en kalender. Det mest populära wordpress-pluginet är SEO-pluginet. Med det kan du optimera en webbplats för sökmotorer. Det ger också ett enkelt sätt att lägga till metadata och titlar på sidor.

Att utveckla för WordPress innebär att man måste lära sig ett antal olika webbtekniker, inklusive HTML, CSS och JavaScript. Dessutom är det viktigt att förstå koncept för objektorienterad programmering. Detta gäller särskilt om du använder PHP, som använder klasser för att organisera funktioner och variabler. En bra praxis är att använda en konsekvent namngivningskonvention och följa WordPress-standarder för kodarkitektur. Detta kommer att säkerställa att din kod är läsbar och underhållbar för framtida ändringar.

Testning och validering är också viktigt. Om du publicerar ett tema för användning av andra är det viktigt att testa det med riktiga människor. Det är också värt att ta sig tid att städa upp kommentarer och inställningar innan du släpper ditt tema. Det är också en bra idé att skicka in ditt tema till det officiella WordPress-arkivet för validering.

Om du är intresserad av att bli en wordpress-utvecklare finns det gott om möjligheter att hitta arbete. Förutom att arbeta för en etablerad byrå kan du också skapa en fjärrutvecklingsmiljö och frilansa. På så sätt kan du arbeta med ett bredare utbud av kunder och tjäna en högre lön.

Välja WordPress-plugins

Plugins ger WordPress-användare förbyggd funktionalitet som förbättrar deras webbplatser. De liknar appar på en dator som tillåter användaren att anpassa vad deras maskin kan göra och kommer ofta i gratis- och premiumversioner.

Beroende på syftet med din webbplats kan du hitta plugins för att skapa olika typer av innehåll och lägga till funktioner som kontaktformulär, säkerhet eller analys. Plugins ökar också webbplatsens prestanda och hjälper den att hålla sig uppdaterad med den senaste versionen av WordPress. Plugin-programmen listas i avsnittet Plugins i WordPress instrumentpanel där du kan aktivera, inaktivera eller ta bort dem och visa deras inställningar. När du väljer ett plugin bör du kontrollera dess stjärnbetyg, recensioner och aktiva installationer, samt om det är testat med den senaste versionen av WordPress.

Många gratisplugins erbjuder en grundläggande nivå av funktionalitet som är tillräcklig för de flesta nybörjarwebbplatser. Men när din webbplats växer kanske du vill överväga premiumplugins som är mer kraftfulla och tillförlitliga.

Till exempel är en premium dra-och-släpp-sidbyggare nödvändig för alla webbdesigners, medan ett kontaktformulär gör att du kan få kontakt med dina besökare och få ditt företag att växa. Ett annat användbart plugin är ett sökmotoroptimeringsverktyg som kontrollerar ditt innehåll för SEO-vänlig text och presentation, föreslår nyckelord och belyser områden för förbättring. Dessutom finns det plugins som förbättrar webbplatsens hastighet genom att generera cachade versioner av webbplatsens filer, minifiera CSS- och JS-skript, integrera Lazy Loading och mer.