Bloggen

Ekonomisk teori om bostadsmarknaden


En möjligheten till en bostadsmarknad krasch resultera ofta i en ökning av arbetslösheten, som redan är på historiska toppnoteringar. Många ekonomer pekar på flera faktorer som har bidragit till den nuvarande lågkonjunkturen. En av dessa faktorer är att Federal Reserve och US Department of Housing and Urban Development (HUD) har minskat sin utlåning, vilket i sin tur har minskat antalet bostadslån.

Ekonomisk teori säger att när utbudet av varor och tjänster ökar, kommer priserna att sjunka. Detta är allmänt känt som ett problem med efterfrågan och tillgång. Det är lätt att se hur, eftersom bostadsbranschen har blivit mer koncentrerad med bostadslån inteckning, har priserna ökat och färre långivare är villiga att låna ut. Detta har lett till bristen på hypotekslån, vilket har påverkat alla sektorer av den amerikanska ekonomin. Även om det kan råda brist på pengar finns det tyvärr också en inflationsfaktor. Inflationen är helt enkelt en prisökning som är bortom det normala, till exempel när mat går upp eller bensin kostnaderna går upp. Det är viktigt att komma ihåg att när boendekostnaderna går upp och fastighetsmarknaden börjar tömma, priserna tenderar att klättra ännu högre. Det innebär att en stor del av bostadsmarknaden har upplevt skyhöga priser. Det är därför hem avskärmning priserna börjar krypa upp igen, men det kan vara lite för sent för många människor som har köpt ett hem sedan den värsta av lågkonjunkturen.

En annan oro som bygger på ekonomisk teori är det faktum att regeringen har minskat sin utlåning till bostäder, vilket innebär att det är svårare för människor att få ett hypotekslån. När ett inteckning företag vet att det inte kommer att få en stor mängd lån, kommer de sannolikt att ha mindre pengar att investera i inteckningar och därför kan banken höja räntan och kräver en större handpenning. För vissa människor innebär detta att de inte kommer att ha råd med det hem de vill köpa.

Öka arbetslöshet

Förlusten av arbetstillfällen har haft en effekt på hemnäringen också. Människor som har förlorat sina arbeten har svårare att få ett anställningsavtal eller att hitta arbete i de branscher där de har arbetat i flera år. Med en så hög arbetslöshet som de är har många tvingats ta ett jobb som de är helt missnöjda med. Detta kan ha en negativ inverkan på en persons kredit historia, som låntagare, när det gäller deras förmåga att få ett lån för ett hem.

En annan ekonomisk teori är att minskad efterfrågan på varor och tjänster har lett till att priset på varor har gått upp. En möjligheten till en bostadsprishöjning är att människor kommer att behöva fortsätta att låna pengar för att köpa ett hem för att möta de stigande levnadskostnaderna. Återigen är detta en annan situation som illustrerar hur Internet har påverkat hem shopping marknaden. När människor har tillgång till hundratals hem objekt de kan jämföra butik, många kommer att finna att den produkt de ville köpa var nu tillgänglig, men till ett något högre pris.

Dessa problem och andra kan ställas inför alla som bor i USA när vi går igenom denna svåra tid i vårt lands historia. Så länge du har råd med dina boendekostnader, bör du fortsätta att lägga en hel del eftertanke om hur du spenderar dina pengar och där du får din inkomst. När de ekonomiska förhållandena förbättras kan det vara nödvändigt att fokusera på vad du ska göra när bostadsmarknaden är bättre.

Detta är en bra sida kapitalhantering.se om ekonomi.