Bloggen

Avkoppling och hälsofördelar med massage

Massage är en avslappnande metod för att utöva tryck på musklerna, av terapeutiska skäl. Det är en effektiv behandling för en mängd olika sjukdomar och tillstånd såsom stress, muskelspänningar, ryggsmärta, migrän, muskelspasmer, ångest och depression.

Hälso- och sjukvårdspersonal har rekommenderat denna metod för avkoppling för ett antal år. En varm eller kall applicering av tryck appliceras på det drabbade området, med målet att minska muskelspänningar. När patienten slappnar av, avslappnande muskler orsaka blodcirkulationen att öka.

Främjar cirkulationen

Massage kan användas för att hjälpa patienter med artrit och andra sjukdomar. Förfarandet tillåter terapeuter att tillämpa en mycket fast massage som främjar cirkulationen i det drabbade området. Eftersom det slappnar av kroppen, minskar det också smärta. Utöver detta kan massage användas för att behandla idrottsskador. En färsk studie visade att använda massage i kombination med en is pack lättad smärta i de verkställde musklerna. Detta applicerades efter att idrottaren hade fått ett ispaket för att minska svullnaden.

Massage utförs vid olika grader av intensitet. Regelbunden massage är mycket mildare än den djupa vävnaden, rygg gnuggar och ansiktsövningar som ofta används i traditionell västerländsk medicinsk praxis. Under djup vävnad massage, terapeuten tillämpar fast tryck på musklerna. Med avkoppling menar jag en minskning av smärta och stelhet. Behandlingen är särskilt användbar för äldre människor som upplever kronisk ryggsmärta och svårigheter att gå. Terapeuter kan utföra en mängd olika metoder för att ge lindring.

Traditionell västerländsk massage består av knådning, strök och tryck, tillsammans med förslag på avkoppling. Många kvinnor föredrar en mildare strategi och tycker att det är lättare att ta ett långt och djupt andetag. En studie fann att traditionell massage ökade syre i blodet, avsevärt minska ångest och depression. Hälso-och sjukvårdspersonal erbjuder massage till patienter som har kronisk smärta. Patienter kan förvänta sig en helkroppsbehandling, särskilt i nacke och rygg. Vissa hälso-och sjukvårdspersonal använder inte nålar alls men använder långt infrarött ljus för att stimulera kroppens egna helande mekanismer.

Detta är en bra sida om hälsa hälsomagasinet.se.